vraagteken-g2x

Leid uw medewerkers op met de cursus asbest herkennen en bewustwording

Goed asbestbeleid uitvoeren betekent ook ervoor zorgen dat iedereen weet waar het over gaat en hoe ze moeten handelen. Gebouweigenaren zijn als opdrachtgever verantwoordelijk voor de veiligheid van gebruikers zoals huurders en personeel tijdens de aanpak van asbest in hun gebouwen. Een zorgvuldig proces is van groot belang om risico’s te beheersen. Dat begint bij het geven van een basiscursus asbest herkennen en bewustwording aan uw medewerkers die in het proces van gebouwbeheer of dagelijks onderhoud te maken kunnen krijgen met asbest. Bijvoorbeeld de woonconsulent die een huuropzegging in ontvangst neemt, een woning- of bouwopzichter, medewerkers die in de bouw-, sloop-, installatietechniek  werken, de voorbereider van het servicebedrijf , de projectleiders van sloop- en/of renovatieprojecten en niet te vergeten de managers van al deze medewerkers.

Na afloop weten de cursisten welke asbesthoudende toepassingen en materialen voor 1994 in gebouwen zoals in woningen en kantoren zijn gebruikt. Is er kennis en inzicht van de asbest risico’s en weten zij hoe de veiligheidsvoorschriften ten aanzien van asbest moeten worden uitgevoerd. De cursus asbest herkennen en bewustwording wordt geïllustreerd met praktijk foto’s en videomateriaal. De asbest specialist van AsbestVraag geeft de cursus asbest herkennen en bewustwording en heeft ruim 30 jaar ervaring uit het werkveld. Hierdoor bevat de cursus veel herkenbare voorbeelden en situaties uit de praktijk. De cursus wordt toegespitst op de doelgroep zodat het  herkenbaar is voor uw medewerker.

Zorg dat uw medewerkers op een juiste wijze uitvoering geven aan het asbestbeleid en handelen conform vigerende wet- en regelgeving. Schrijf uw medewerkers vandaag nog in voor de cursus asbest herkennen en bewustwording.

Neem contact met ons op of schrijf uw medewerkers direct in.

Voor wie is de cursus asbestherkenning en bewustwording?

Alle medewerkers die in complexen en/of woningen werkzaamheden uitvoeren tijdens renovatie, (technisch) onderhoud en sloopaanneming.  Denk ook aan de externe onderhoudspartijen zoals installateurs, glaszetters, liftmonteurs, medewerkers van nutsbedrijven: (storing)monteurs gas, water en elektra evenals aannemers in de ondergrondse infra en telecominstallateurs.

Onderwerpen cursus asbest bewustwording
  • De toepassingen van asbest in en om gebouwen, de risico’s en de daaruit onstane wetgeving
  • Wat is asbest en hoe herken je het
  • Asbest soorten en eigenschappen
  • Risico’s van asbest en ziekten
  • Waar kan ik asbest tegenkomen
  • Asbest wet- en regelgeving
  • Hoe te handelen bij onverwachts aantreffen van asbest
  • Het beleid van de woningcorporatie of vastgoedeigenaar; hoe moeten medewerkers handelen en hoe kunnen ze communiceren
Kosten cursus asbest bewustwording
Docent Examinator praktijk en theorie voor asbest gerelateerde persoonscertificaten
Duur 3 tot 4 uur
Deelnemers Minimaal 6 en maximaal 12 cursisten
Certificaat Cursisten ontvangen een certificaat van deelname
Kosten € 175 p.p. exclusief btw
Locatie De cursussen kunnen ook binnen uw bedrijf worden verzorgd (incompany). Informeer naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

AsbestVraag biedt ook de cursus asbest gevorderden aan als vervolg op de cursus asbest herkennen en bewustwording. Bekijk onze mogelijkheden in opleidingen of onze asbest diensten.

Benieuwd hoe wij uw medewerkers asbest kunnen leren herkennen?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij verzorgen bijvoorbeeld ook incompany toolbox bijeenkomsten.